hedemorahandlingskraft_rgb

MEDLEMSPRESENTATION

Under 2024 kommer vi att presentera ALLA våra medlemmar i Hedemora Handlingskraft.
Både på sociala medier och här på hemsidan.
Syftet är att marknadsföra era företag. Att fler ska se bredden av olika företag/tjänster som finns i Hedemora
och vad ni företagare kan erbjuda för tjänster till varandra.
Dela gärna inläggen på sociala medier så når vi ut till ännu fler.

Söker du kontaktinformation från något av företagen? Klicka här

Denna sidan kommer uppdateras ett par gånger i veckan efterhand som vi presenterar nya medlemmar. Så håll utkik !

KARL HEDIN BYGGHANDEL
Vi börjar med att presentera Karl Hedin Bygghandel. Företaget är 107 år gammalt och har i dagsläget 13 anställda säger Lennart Cederstrand som är Platschef.
Karl Hedin säljer bl.a. bygg och industriförnödenheter, arbetskläder men även kök för ditt hem (eller företag).
Du som företag kan beställa varor hos Karl Hedin, dom plockar ihop ordrarna och kan även köra ut varorna till er.
Dom gör offerter och tar fram ritningar som man kan söka bygglov på.
Lennart som är platschef på Karl Hedin tycker det är bra om företagare i Hedemora ger varandra chansen att lämna en offert så att affärerna/företagen stannar på hemmaplan.

Karl Hedin sitter på rätt stor kunskap om vad de olika företagen, i och runt om Hedemora, kan då de levererar material/varor till väldigt många företag som är köptrogna oss. Det kan va bra att veta, säger Lennart. Ibland om nån ringer och en maskin kanske står still och det är panik, då kan vi förmedla en kontakt så att man kanske kan få hjälp av nån annan
företagare på orten.

                                                                                          På Karl Hedin kan du även betala med presentkorten 

AVOKAT ANITA ODENIUS
Förutom Anita så är hennes dotter anställd i bolaget och arbetar som sekreterare.

Den 1 april i år firar Anitas
advokatbyrå 10 år.
Huvudmålet är att bedriva advokatverksamhet med inriktning på familjerätt och brottmål.

Advokatbyrån Anita Odenius bistår gärna andra företagare med att upprätta aktieägaravtal och att se över familjerättsliga situationen.

Du är varmt välkommen att kontakta Anita Odenius om du behöver hjälp med någon av ovanstående

ALLARDS BLOMSTERHANDEL
ligger i Hökargallerian. Allards har funnits ända sedan 30-talet, då paret Ida och Karl Allard sålde blommor på torget. Torgförsäljningen övergick så småningom till en butik. Peter Fredriksson har ägt och drivit butiken i 34 år och det finns 1 anställd.
Utöver blommor hittar du även krukor och lite inredning. De som Allards kan erbjuda andra företagare är bl.a. buketter/arrangemang och julgrupper för olika högtider. De kan även ordna med gröna växter till kontor/foajéer etc. med självbevattningsfunktion.

Har ditt företag kunder i Sverige eller internationellt och ni vill skicka en blomma? Då kan Allards ordna med blommogram då de är anslutna till Interflora.
Peter tycker det är viktigt att Hedemora: ”bibehåller småbutiker med personlig service”. Att butikerna erbjuder det lilla extra och att de är serviceinriktade.
På ALLARDS kan du köpa presentkorten´Handla i Hedemora`och givetvis även betala med dom.
Behöver ditt företag köpa många presentkort, kontakta Peter på Allards så hjälper han till med det och fakturering.

ANPASSARNA
har funnits sen 1969. Dess nuvarande ägare (sen 1997) är bröderna Andreas och Henrik Gunnerius.
Tillsammans med sina 20 anställda utför de anpassning av fordon för människor med funktionsnedsättning.

Dom har hela Sverige som upptagningsområde för sina tjänster. Vilket gör att en del kunder både övernattar, äter och shoppar i Hedemora. Med andra ord så lockar Anpassarna även lite ”turister”.

Då Anpassarna är specialiserade med hög kompetens på ombyggnad av fordon utför de inte vanlig service på bilar. Däremot om ditt fordon behöver anpassas för nån speciell verksamhet så finns kunnigheten där.

BACKNILSBO SLANGSERVICE
Mats Nylén är ägare till Backnilsbo Slangservice och har 1 anställd.
Backnilsbo ligger strax utanför Hedemora.

Det är ett jordbruk i grunden sen 1987 men för ca 15 år sen utvecklades slangservice som ett komplement och är idag huvudsysslan i företaget.
Backnilsbo utför mestadels hydraulslangservice gentemot entreprenörer och inom jord och skog.

Backnilsbos motto:
"Vi har öppet när vi är vakna - Vi vaknar när ni ringer"

BOLIDEN GARPENBERGS GRUVA
Boliden i Garpenberg har drygt 450 anställda och är en av världens modernaste gruvor och bryter komplexmalm som innehåller zink, bly, silver, koppar och guld.

Man började bryta i Garpenbergs gruva redan runt 400 f.kr.
Boliden har ägt gruvan i Garpenberg sen 1957.

I gruvan jobbar man mycket med säkerhet, genom att utveckla automationen gör man därmed säkerheten större för personalen.

Citat:
” Målet är att produktionen kan hållas igång dygnet runt utan stopp men den största vinsten är ökad säkerhet.”

BETTERIFY
Christophe Achouiantz är ägare, styrelseordförande och VD för företaget som har 2 anställda. Betterify startades för
5 år sedan.
Betterify´s affärsidé bygger på att hjälpa andra bolag och organisationer att bli mer effektiva och innovativa med hjälp av agila och lean metoder.
De tjänster Betterify kan erbjuda andra företagare i Hedemora är konsulttjänster och rådgivning inom management, samt utveckling av produkter och tjänster.

(Agila och leanmetoder betyder, i stora drag, att man arbetar med utvecklingen stegvis i små och stora företag. Beskrivning av agila och lean är hämtad från google).

ATRACCO
Atracco i Hedemora har 56 anställda med Daniel Håenström som verkstadschef.

1969 startade företaget Hedemora Bildemontering, som senare ombildades till Atracco.
Atracco erbjuder ett brett utbud av begagnade bildelar för olika märken. Att välja begagnade delar möjliggör kostnadsbesparingar för kunderna och utgör ett hållbart val för miljön. Genom att främja återanvändning bidrar Atracco till att minska avfallet och stödjer en mer hållbar fordonsindustri.

Målet för Atracco är att fortsätta vara en ledande aktör inom miljömedveten bildemontering och att återföra så många bildelar som möjligt till marknaden för att främja en cirkulär ekonomi.

SKYLTSTÄLLET
Där här är Skyltstället som tidigare hette CJ Screentryck och har varit verksamt i Hedemora i ca 38 år. Skyltstället drivs och ägs av Christer Jans och har för närvarande inga anställda.
Skyltstället hjälper andra företag att synas genom att sätta deras logotype på olika produkter. Så som visitkort till kläder, bildekor, profilreklam, fasadskyltar och mycket mer.

"Vi synliggör ditt budskap och förverkligar dina drömmar om ett välkänt varumärke"

BLOMSTERSTUGAN
Blomsterstugan hjälper gärna dig, både som företagare och privatperson, när du vid högtider vill visa din personal eller någon annan, uppskattning med blommor eller andra passande gåvor. Likaså vid födelsedagar och andra viktiga livshändelser skapar de personliga blomsterarbeten av alla de slag.
De erbjuder veckobuketter och växter till företag som vill ha ett välkomnande intryck i en entré eller ett fikarum.

Vill du skicka blommor till andra delar av Sverige eller världen löser dom det också då de är anslutna till Interflora.

Ellinor Anger och äger och driver Blomsterstugan sedan 25 år tillbaka. Förutom Ellinor så har butiken även två anställda.
Blomsterstugan vill inspirera med blommor och inredning i en härlig blandning med ett sortiment som är noga utvalt och handplockat. Målet är att kunderna ska bli glada när de kommer in på Blomsterstugan.

På Blomsterstugan kan du betala med presentkortet Handla i Hedemora

BRUKSHOTELLET LÅNGSHYTTAN
Carl Thalén tillsammans med sin fru Celest äger och driver Brukshotellet i Långshyttan sen ca 7 år tillbaka, då paret bestämde sig för att lämna storstadshetsen i Stockholm för att få njuta av en lite mer rofylld miljö.
Brukshotellet har funnits i över 100 år. 1856 byggdes denna Herrgård som bostad åt en bruksförvaltare och i början av 1900-talet blev det ett brukshotell.

Till hotellet finns även det så kallade Slagghuset som bland annat kan användas som festlokal. På Brukshotellet kan du boka för både fest/firande och bröllop. Gästerna på dessa tillställningar har då möjlighet att kunna övernatta i hotellets rum. I köket står Celest och lagar mat efter säsong, med lokala råvaror så långt som möjligt. Carl med sonen Charlie, som också arbetar där, möter dig som hotellgäst med ett varmt, personligt och familjärt välkomnande.
Som företagare kan du även boka konferenser, event och middagar. Besök gärna Brukshotellets hemsida för deras olika paket & erbjudande. Runt Brukshotellet finns även olika sevärdheter som du också hittar på deras hemsida. 
På Brukshotellet kan du använda ditt Handla i Hedemora - presentkort

                                                                                           Tillsammans med sina 4 anställda vill Carl och Celest skapa ett av Sveriges finaste brukshotell.
BRAVIDA
Här presenterar vi Bravida, där Conny Gossas arbetar som Key Account Manager med bas i Långshyttan. På Bravida i Långshyttan finns det ca 35 anställda, i Dalarna ca 100 och Sverige totalt ca 14.000.
1986 startades Elinstallatörer i Dalarna AB av Conny och kollegan Thomas Arvidsson, 2016 gick de in i Bravida.
Med 100-åriga anor har Bravida har sitt ursprung i BPA med anor från 1920-talet. Med en sammanslagning mellan BPA och Telenors installationsverksamhet bildades
nuvarande Bravida.
Bravida är Nordens största teknikföretag och de bistår med allt som tillhör el och teleteknik. De utför energieffektiva lösningar inom fastighetsservice och installation.
Med bred kompetens och erfarenhet inom allt från fiberinstallationer till högspänning genomför Bravida elinstallationer ordentligt. 
Genom att underhålla, uppgradera och digitalisera fastigheter kan Bravida hjälpa ditt företag att minska energianvändning vilket är bra för miljön.
Bravida i södra Dalarna jobbar med hållbara elinstallationer och elservice i både stora och små byggnader.
DALFORSÅN
Dalforsån i Vikmanshyttan har historia går ända tillbaka till 70-talet, närmare bestämt är företaget 47 år gammalt.
Då var det dotterbolag till British Steel Corporation.
Idag är Dalforsån ett helägt dotterbolag till Welding Alloys Group där de tillsammans utvecklar unika nivåer av expertis inom beklädnads-, hårdbeläggnings- och sammanfogningsapplikationer för kunder runt om i världen.

Idag utför de bearbetning åt några företag i Hedemora kommun. Dalforsån har möjligheten att förbereda ett skräddarsytt paket av tjänster för att minska andra företags kostnader för reparation och öka deras produktivitet med sina långlivade rullar.

Mats Olhans som är ekonomichef säger att deras mål är att vara premieleverantör till världens stålverk (2023 var exporten ca 80%)

 
DBHOME
Maria Hedström och Tina Esselin är båda delägare som driver DBHOME (tidigare Duka Bordet) som är både webbutik och fysisk butik på Ivarshyttevägen. Tillsammans med 1 personal har de sin fysiska butik öppen i största möjliga mån. DBHOME är deras bisyssla, då båda jobbar med andra arbeten. DBHOME är ett brinnande intresse och en rekyl från stress, men också ett förverkligande av en gammal dröm.
De började på nätet år 2021 med dukar, glas och porslin för det dukade bordet, men utifrån både eget intresse och efterfrågan ville de möta kunders behov och önskemål. 2022 öppnade de även fysisk butik, där hittar man allt från Dam/Herrkläder, väskor/smycken, inredning, sängkläder, frotté till skönhetsvårdsprodukter mm.
DBHOME är en Livsstilsbutik och webbutik. De arrangerar även butiksevent, med grupper 5-22 personer på gruppkvällar/AW, mingel, shopping och mat genom catering från Källarmästaren. Kanske ditt företags nästa Kick off eller AW ska vara på DBHOME.

De levererar beställningar över hela Sverige men även till andra nordiska länder. Kundkretsen är från Dalarna och Västmanland, många stannar även till på väg till/från bl.a. Stockholmsregionen.
                                                                                           På DBHome kan du betala med ditt Handla i Hedemora - presentkort
 CEDERLINGS GULD
Veronica Eriksson äger och driver, sedan 23 år tillbaka, Cederlings Guld på Hökartorget i Hedemora. Dit butiken flyttade 2008, före det låg den uppe på Åsgatan.
Tillsammans med sina 2 anställda jobbar Veronica i butiken och hon jobbar även i verkstaden. Veronica är utbildad guldsmed, har både Gesällbrev och Mästarbrev i Guldsmedsyrket, viket innebär att hon både kan reparera, ändra och göra om smycken i silver och guld. På Cederlings gör de även specialgravyrer. Det kan vara en uppskattad gåva till en anställd som arbetat länge i företaget eller som ska gå i pension.  Kontakta Veronica på Cederlings Guld för att se vad som kan göras för ditt företag eller kanske en speciell gåva till någon nära.

För ett par år sedan tog Veronica tillsammans med Boliden i Garpenberg fram det unika smycket "Lappberget". Såklart tillverkat av silver från gruvan i Garpenberg.

Cederlings startades på 40-talet av Bertil Cederling. Då låg butiken där Skrinet ligger idag. 1956 flyttade butiken in i nybyggda huset på Åsgatan (där numera Birgittas fotvård ligger). Han skapade både smycket Hedemora-sigillet och Husbysmycket, den senare finns fortfarande kvar i butiken. Bertil Cederling var både Guldsmed och Gravör, en otroligt skicklig yrkesman och hårt arbetande företagare.

På Cederlingskan du betala med ditt Handla i Hedemora - presentkort
DUVAN
Duvan är en modebutik med kläder och accessoarer för kvinnor i alla åldrar. Butiken tillhör ingen kedja utan är helt fristående vilket gör att man kan handplocka sitt sortiment från utvalda leverantörer.
Anette Andersson är ägare och VD sen 26 år tillbaka och har ett team som består av sju personer i varierande sysselsättningsgrad, vilket ger ca 4,5 årsarbetare.
Duvan sätter högt fokus på kundmötet och man utgår från kundens egna önskemål och behov, men man älskar också att ge egna förslag och tips på hur kunden kan förändra eller förstärka sin stil. Den unika varumixen och höga servicegraden gör att Duvan drar kunder från hela regionen.

Duvan jobbar även med tjejkvällar, modevisningar, den egna kundklubben och är aktiva på sociala medier.Duvan hjälper både privata kunder, företag och organisationer att hitta kläder, oavsett om man behöver en klassisk representativ stil eller har en ledigare image. Hör av er för en konsultation! Att boka en tjejkväll som personalaktivitet är också ett hett tips.

                                                                                           På DUVAN kan du även betala med presentkorten Handla i Hedemora
ANNA-LENAS MASSAGE
I Tviksta hittar du Anna-Lenas Massage.
1997 startade Anna-Lena Lind sitt företag. Hon är massageterapeut i grunden och har sen vidareutbildat sig till bl.a. naturkosmetisk hudterapeut, spa-terapeut, öron-akupunktör, medicinsk laserterapeut m.m.

Hos Anna-Lena kan du boka en avkopplande SPA-behandling eller en välbehövlig massagebehandling.
Anna-Lena har sina egna presentkort som är en uppskattad gåva och hon säljer härliga naturprodukter tillverkade i Sverige och de flesta är även veganska.

Utöver att du som privatperson kan boka din massage hos Anna-Lena, så kan du som företagare ge både dig själv och dina anställda, friskvårdsmassage, som är en investering för alla.
DOZ APOTEK
ligger i Centrumgallerian på Åsgatan.
Doz Apotek har totalt ca 500 anställda i Sverige. I butiken i Hedemora är det 8 anställda och Marita Eriksson är chef.
DOZ Apotek är en svensk apotekskedja sedan 2009 och är sedan 2021 en del av Pelion Group AB, ett av de ledande företagen på Europas läkemedelsmarknad.

På DOZ Apotek kan du hämta ut receptbeskrivna och köpa receptfria läkemedel och få råd kring dessa. De har även många produkter för kroppsvård m.m. Men DOZ Apotek är mer än bara läkemedel. Här kan du ta hål i öronen, göra en hudanalys och vaccinera dig en dag i veckan.

DOZ Apoteks vision är att alla ska ha råd till en bättre hälsa.
DALA HUSBY GRÄSMATTEODLING
Här presenterar vi Dala Husby Gräsmatteodling som drivs av Gustaf Oljans. Gräsmatteodlingen startades 2003 och Gustaf arbetar tills törsta delen själv, under säsong har han 1 anställd. 

Dala husby gräsmatteodling gör att du själv slipper vänta förgäves på att en gräsmatta ska växa upp efter dagar av hårt slit med dåligt underlag och sådd som blåser bort. Det har hög kvalité, är hållbart och kan dessutom användas som sedumtak. 

Smidigt och enkelt levereras gräsmattan på rulle och du har en vacker trädgård direkt.
Gräsmatteodling kan levereras till både privatpersoner och företag. Välj mellan helentreprenad och få gräsmattan levererad eller hämta/gör det själv.Vill du slippa den tråkiga grusplanen utanför kontorsfönstret, lägg lite gräs och du får en grönare miljö. 
HANDELSBANKEN
Handelsbanken i Hedemora är också dom medlemmar i handlingskraft. Handelsbanken är 153 år. Byggnaden som Handelsbanken ligger i, är från 1890-talet och ombyggd 1911. Banken flyttade dit 1923.

Banken har 9 anställda och Jonas Lund är Kontorschef.

Deras främsta Mål är att handelsbanken ska ha nöjdare kunder och lägre kostnader än konkurrenterna. Handelsbanken kan hjälpa dig både privat och som företagskund med placering, finansiering och Cash management.

De erbjuder rådgivning kring dessa både fysiskt och digitalt, det som passar kunden bäst.

Per Falkeström är ägare och grundare av Hedemora vägentreprenad. Han driver företaget tillsammans med 1 anställd, utöver det är det inhyrd personal, så kallade F-skattare som arbetat där flera år.

Hedemora vägentreprenad grundades 1996 och utför all sorts gatusopning över stora delar av landet åt såväl privata som offentliga organisationer. De utför även vattning/sopning, grustransporter, snöröjning och det mesta inom verkstadsarbeten.

Samtliga Schörlingmaskiner som Hedemora vägentreprenad använder, är byggda i deras egen verkstad. De bygger även åt andra företag.
Våren 2009 övertog Hedemora vägentreprenad försäljningen av Nordströms Maskinparts reservdelar till Schörling sopmskiner, Pietch sandspridare samt Weber sopmaskinborstar.

Verksamheten bedrivs i första hand av egna fordon och de har fokus på hög kompetens och kvalité.