Ett lokalt företagsnätverk

som ger ökad delaktighet och fler affärer

Opinion

Hedemora Handlingskraft jobbar tillsammans med Företagarna Hedemora med olika opinionsfrågor i den lokala näringslivspolitiken. Här i näringslivsbloggen kommer vi låta lokala företagare uttala sig i aktuella näringlivsfrågor i kommunen, gästblogga och på andra sätt skriva om viktiga näringslivspolitiksa frågor.

Föreningen kommer också att fungera som remissinstans till bland annat Hedemora Kommun när det dyker upp frågor som näringslivet behöver tycka till om. Hemsidan är portalen där remissfrågor och annat publiceras.

Här kan du läsa mer om, och svara på, aktuella remissfrågor från Hedemora Kommun och andra

Företagarna

Företagarna bedriver även framgångsrikt näringslivspolitiskt påverkansarbete på riks och regionsnivå.

En liter svenskproducerad mjölk blir dyrare för slutkonsumenten – övrig mjölk blir sämre och produktionen av den blir mångfalt mer miljöbelastande och ovänligare mot djuren om regeringens planer på en kilometerskatt blir verklighet. Och det kan väl inte vara avsikten med ett styrmedel som förväntas förbättra miljön? Det undrar Staffan Eklöv, mejerichef på Grådö Mejeri i Hedemora.

Det här är en debattartikel som publicerades på Svenskt Näringslivs hemsida i oktober i år, men som fortfatande känns lika atuell.
 

Läs hela inlägget »
Så här i julrushen känns det extra viktigt att fundera lite över hur vi handlar och var vi väljer att göra våra julinköp.

I Hedemora Handlingskraft vill vi inte att du ska handla i de lokala butikerna som välgörenhet eller sympati. Vi vill att du ska göra det för din egen skull. För att du ska få behålla en levande stadskärna, för att det ska finnas arbetsplatser på nära håll, för att du ska göra så liten miljöpåverkan som möjligt och framför allt, för att du ska spara pengar!
Läs hela inlägget »

Efter flera decennier av industrialiserat bryggande är de småskaliga bryggerierna äntligen på frammarsch igen. I mitten av 90-talet var antalet ölbryggerier i Sverige lätträknande och väldigt stora. Men, på mindre än 20 år så har någonting hänt i bryggerinäringen. Kunderna är mer intresserade av en kvalitativ hantverksproducerad öl, snarare än en massproducerad. Små ölbryggerier har ploppat upp både här och där och framgångssagorna har avlöst varandra, med det kanske mest kända exemplet här utanför Hedemora, Oppigårds Bryggeri.

Läs hela inlägget »
För att näringslivet i Hedemora kommun skall må bra och kunna utvecklas krävs en opinion som lyfter fram viktiga frågor och ifrågasätter när fel beslut riskeras att klubbas igenom.

Som en följd av medias avveckling av de lokala journalisterna har vi i nuläget en närmast obefintlig bevakning av den lokala politiken och kommunens förvaltningar.
Läs hela inlägget »
Det här är en nystartad blogg, som grundar sig i en tanke vi har haft länge inom Företagarna i Hedemora. Nu i samband med det nya samarbetet i Hedemora Handlingskraft kan vi äntligen sjösätta idén.

Företagarna är en förening som bland annat arbetar med opinionsbildning, på lokal, regional och riksomfattande nivå.

På lokal nivå handlar det ofta om att vi får vara remissinstans när det gäller kommunala och andra offentliga frågor. Vi uttalar oss också i tidningen om olika frågor, i den mån det finns lokal media.
Läs hela inlägget »